רפאלו, מסעדה איטלקית משפחתית וכשרה בקריון קרית ביאליק

רפאלו, מסעדה איטלקית משפחתית וכשרה בקריון קרית ביאליק

שישי בצהריים ואמי שוב במוד לאוכל איטלקי אז שמנו פעמינו לרפאלו בקריון. זהו לא ביקורי הראשון ולא השני במסעדה המוצלחת הזו. כבר כתבתי על רפאלו בקסטרא ובקריון כבר אצלי בבלוג יותר מפעם אחת אז לכן כשהיה קריווינג לאוכל איטלקי טעים הגענו שוב לרפאלו והפעם לסניף הכשר בקריון, אחד מהקניונים הכי חזקים בארץ.כאן הכל התחיל, בלב הקריון נפתח הסניף הראשון של רפאלו מאז 1993 ועד היום. הסניף בקריון הוא הגרסה האיטלקית הכשרה של רפאלו, בו תוכלו למצוא תפריט ארוחות בוקר מגוון אשר מוגש עד השעה 12:00 ולאחר מכן- תפריט צהרים/ ערב עם מנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי, פסטות שמוכנות במקום, פיצות עם תוספות שונות, מיני קלצונה מפנקים ומנות דגים משובחות וטריות.

חלל המסעדה רחב ידיים בעיצוב איטלקי ונעים עם שולחנות מעץ וספות מפנקות. יש פה קיר שלם ובו כוורת ענקית של מיטב הפרודוקטים מאיטליה (רטבי עגבניות של motti, קמחים, מוצרים של אורטיז, זיתי קלמטה ועוד).מקומות הישיבה הם בתוך החלל הגדול במסעדה,במרפסת או בחדר הפרטי המיועד לאירועים קטנים.

התפריט של רפאלו בנוי בדגש על חומרי גלם איכותיים ומשלב את מיטב המאכלים האיטלקיים המסורתיים, לצד טכניקות בישול חדשניות ושילוב של קולינריה מודרנית. תחילה הזמנו פוקצ'ינה, לחם איטלקי אפוי בתנור אבן עם שמן זית ועשבי תיבול, מוגש בליווי קרם חצילים וסלסלת עגבניות טריות. קיבלנו פוקאצ'ה חמימה וטעימה שנאפתה על המקום ואיתה הוגשו שני מטבלים, אחד של חציל קלוי על האש והשני של עגבניות מרוסקות שהיו טובים.

בחרנו שתי מנות פתיחה, האחת – סלט פארטיטו, עלי תרד, סלק, אשכולית אדומה, תפוז, קשיו ופקאן מסוכרים, גבינת פטה, שמן זית ובלסמי. סלט טרי וקליל שהכיל עלי תרד ורוקט שלהם טעם דומיננטי ובשילוב קשיו ופקאן מסוכרים, פלחי תפוז ג'וסיים וגבינת פטה מלוחה, משחק של טעמים ומרקמים. בנוסף הזמנו ארנצ'יני, מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי. כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה ופטריות פורצ'יני, מוגש על קרם פרש, שמן זית, זיתי קלמטה, פרמז'ן ופטרוזיליה. הכדורים היו קראנצ'ים ובמילוי עשיר של ריזוטו, וצרה ופטריות.

קיבלנו על חשבון הבית מרענן חך בדמות סורבה פירות :

המנות הראשונות חוסלו עד תום וכבר היינו בציפייה להמשך הבאות – המנות העיקריות.הזמנו בהמלצת המלצריתלזניה ורדא במילוי גבינות, פטריות צלויות, בצל, כרישה וקישואים ברוטב שמנת כמהין ואגוזי מלך. כאמור,הפסטות הטריות של רפאלו מיוצרות במקום מקמח איטלקי ומביצים טריות.הלזניהנעשית במקום והיא הייתה עשירה ומלאה בטעמים והוגשה בכמות נדיבה.רוטב שמנת הכמהין היה עדין בטעמו ,הרוטב היה טעים ובטעמים מאוזנים. אגוזים קראנצ'ים פוזרו מעל הלזניה שהעניקו טעמים אדמתיים למנה וגילופי פרמז'ן.

המלצרית הגיעה עם פרמז'ן ביד ושאלה אם אנחנו מעוניינים שהיא תגרד את הגבינה מעל למנה. אישרתי בהנהון והיא גירדה בנדיבות פרמז'ן איכותית הלזניה:

הלזניה הוגשה עם סלט ירוק טרי וקליל שכלל עלי חסה, פלפל אדום, גזר ועגבניות שרי:

חשקה נפשי בדג וברפאלו ישנן מספר מנות עם דגים טריים בצורות הכנה שונות ועם מרכיבים שונים. לבסוף בהמלצת המלצרית בחרתי בלברק רביולי נרו טומאטו, פילה לברק ברוטב חמאת מרווה, קונקסה עגבניות שמש, קונפי שום וטימין על מצע רביולי שחור במילוי עגבניות.מנה מצוינת ומיוחדת, שמחה שלקחתי אותה. המנה כללה שניפילטים של לברק עסיסיים שהותקנו כהלכה, העור היה קריספי ובשר הדג היה לבן ורך, ניכר כי הדג טרי, דבר ששימח אותי באופן אישי. שני הפילטים הונחו על רביולי שחור (צבע השחור הוא מחציל מעושן) ברוטב חמאת מרווה עשיר בטעמים, עגבניות שמשצלויות במעט חמיצות נעימה וקונפי שום מתקתק.מנה טעימה שבכייף הייתי חוזרת לאכול אותה שוב ושוב בביקורי במקום.

קינחנו עם ברולה פיסטוק, קרם ברולה קרם פיסטוק, וניל ושוקולד לבן שהיה סמיך, טעים ומושלם. סיום מענג לארוחה טובה ברפאלו.

לסיכום, תעשו לעצמכם טובה והפסקה קטנה מהקניות בקריון ותבואו פשוט רעבים להנות מאוכל איטלקי אותנטי וטעים והמנות פה גדולות, הכל באווירה נעימה ושירות אדיב מאוד ומחוייך.רפאלו קריון
כתובת: דרך עכו 192, קניון קריון קריית ביאליק.טל': 04-8774367שעות פעילות:א'-ה': 9:00-23:30ו': מ-9:00 ועד שלוש שעות לפני כניסת השבת.ש': 45 דקות אחרי צאת השבת ועד 23:30לינק לאתר של המסעדה:http://www.raffaellocc.co.il/kosherbialikתפריט עסקיות:בצהרי היום א'-ה' בים השעות 12:00-17:00 תוכלו להנות מ10% הנחה על כל התפריט (לא כולל חגים וימי חול המועד)

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3לאינסטגרם שלי:https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *