מסעדת הבקתה ברמות, מסעדה המתמחה ביישון ועישון בשרים באוירה כפרית ונעימה ברמת הגולן
ביום חמישי האחרון טיילנו במקומות קסומים ברמת הגולן ונהנינו ממראות מרהיבים ומפלים שוצפים וגועשים. לאחר גשמי הברכה עכשיו בשיא החורף זורמים המים בעוצמה רבה במפלים ובנחלים והיה כייף לטייל בבוקר יום חורפי וקר ולראות את המפלים העוצמתיים. הגענו בשעות אחה"צ לבקתה ברמות שכתבתי עליה פה אצלי בבלוג: מסעדת הבקתה
בין שבע הבקתות, לאחת בריכה צמודה, אישית, אינטימית ופרטית לאורחיה בלבד. הבריכה מחוממת ומקורה.
אחרי שהנחנו את הדברים בחדר החם התארגנו ויצאנו לארוחת ערב במסעדת הבקתה ברמות שסמוכה לצימר, בקתת עץ מסוגננת ובה תפריט בשרי משובח וייחודי. המסעדה בבעלות גדי ואיריס אזולאי. גדי הוא גריל מן ואיריס היא שפית וקונדיטורית מוכשרת.
הבקתה היא מסעדה ביתית באווירה כפרית ונעימה המתמחה בעישון ויישון בשרים. המסעדה מציעה בשרים משובחים בעישון ארוך כמו אנטריקוט, סינטה, צלעות טלה וצלעות עגל, עופות שלמים,קבב וקדירות בקר ופטריות וקדירת פרגית לצד תוספות חמות כגון בטטה בעשבי תיבול, פירה תפוחי אדמה, צ'יפס משובח וסלטים מגוונים ויש גם אופציות צמחוניות. בין הסטייקים העסיסיים, הבשר המעושן והקדרות המטריפות תוכלו למצוא תפריט המבורגרים מגוון וייחודי. בבקתה מקפידים על טריות הבשר, חומרי גלם איכותיים באווירה ביתית חמימה ושובת לב.
הגענו בשעות הערב כאמור ודי קר ברמות בינואר אז בחרתי להתחמם עם סנגריה חמה עם פירות:
למנה ראשונה הזמנו מנה מתוך תפריט הספיישלים של אותו היום,מסאחן עם רצועות אנטריקוט מהמעשנה. גדי עשה פה טוויסט שלו למנת המסאחן מהמטבח הערבי שהוא עולם ומלואו של טעמים, ריחות ותבלינים. המסאחן, משלבת בין פיתה ביתית לעוף שמתפרק בפה ובמנה הזו גדי החליף את העוף באנטריקוט מהמעשנה שהיה עסיסי מלא טעם ועומק מעישון הבשר מהמעשנה. מעל המנה זילפו טחינה ובשר האנטריקוט היה בשפע, טעים טעים !
עם הזמנת המנה העיקרית קיבלנו פלטת סלטים טריים על השולחן שהגיעה עם בייגלה חמים וטרי ובקבוק מים: סלט טאבולה רענן שהיה טעים, סלט כרוב לבן בתיבול שמן, לימון, מלח ופלפל, סלט גזר טעים עם עירית ופקאן, חציל פיקנטי ברוטב אדום, סלט סלק , ירקות עם נענע קצוצה ויש גם חמוצים.
הזמנו את המנה המשותפת של בשרים מעושנים, "מעשנים ביחד "והיא הוגשה די מהר והייתה מעולה. אסאדו, בריסקט, צ'וריסו, ספרייבס טלה ואנטריקוט מעושנים. על פלטת ברזל הוגשו לנו בשרים מהמעשנה, הדרך העתיקה ביותר לעיבוד בשר. העישון בבקתה מתבצע בעץ דובדבן וזמורות גפן. על הפלטה הייתה כמות יפה של בשר אסאדו על העצם שהיה שומני ועסיסי כמו שאני אוהבת, בריסקט מפורק ברוטב מתקתק – לחובבי המתוק (אני פחות אוהבת), שתי נקניקיות צ'וריסו הום מייד פיקנטיות שהיו טעימות, ספרייבס טלה ברוטב ברביקיו, נתח שומני מלא בשר ושומן , טעים טעים!
היה טעים ומענג לאכול בשרים מכל הסוגים המעושנים היטב ביחד, היה שפע של בשר גם מהמעשנה וגם על הגריל בשתי צורות צלייה שונות.
לצד הבשרים המעושנים בחרנו נתח של סטייק אנטריקוטשנצלה על הגריל ולא מתוך המעשנה. בשר עסיסי עשוי במידת עשייה מידיום כפי שביקשנו. בשר אדום ורך מבפנים שמתמסר לכל ביס וביס. טעימה מהבשר משלבת טעמים נהדרים, מרקמים ועסיסיות של הבשר.
הרטבים שליוו את הבשר: טחינה, צ'ימיצ'ורי, רוטב ציר בקר ויין ושום קונפי בשמן זית.
קינחנו עם פאי תפוחים שהבסיס שלו היה רך ובמילוי שופע של תפוחים עם סוכר וקינמון לצד סורבה קוקוס טעים ומתוק.
הבקתה ברמות היא מסעדה ייחודית שמקפידה על טריות הבשר, חומרי גלם איכותיים, נתחי בשר המיושנים במקום אשר מוכנים בגריל ומהמעשנה, מומלץ בחום לכל אוהבי הבשר.המסעדה ידידותית לקבוצות, משפחות וילדים, שירות מכל הלב.
מסעדת הבקתה ברמות
בשר מעושן, קדירות ייחודיות, וגריל גורמה.מושב רמות .טלפון: 04-6794016
כשר בהשגחת הרבנות רמת הגולן.
בימים א'- ה' פועלת במקום מסעדת בשר משובחת, בין השעות 13:00 ל- 23:00בסופי שבוע המסעדה סגורה, חדר האכילה יעמוד לרשות האורחים להתכנסות ושבת אחים גם יחד.איריס וגדי אזולאי,בעלי המקום ,ידריכו אתכם לבילוי מתאים לאופי הקבוצה, מזג האוויר והחשקים של החברים.קליק אחד ואתם באתר של המסעדה:http://www.ha-bikta.co.il/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3לאינסטגרם שלי:https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
תגובה 1