ארוחה אסייתית משגעת וטעימה אצל מיקה פוד ארט ביפו
והפעם חברתי ואני התארחנו אצל מיקה, בארוחת Eatwith אסייתית טבעונית בחמישי בערב. כשנרשמתי לאירוע קראתי את המנות בתפריט שבנויות ממספר מטבחים שונים ומגוונים באסיה. ואפילו לרגע אחד לא שמתי לב שהתפריט הוא טבעוני.
WOW איזו הפתעה מדהימה חיכתה לי, החוויה הייתה כ"כ מופלאה ונהדרת.למרות שאינני טבעונית נהנתי כ"כ מהארוחה אצל מיקה,היא הצליחהלרגש ,לדייק בטעמים ולהפתיע בענק!
מיקה שמעונוב, שפית ומייסדת 'מיקה פודארט'מארחת בביתה ביפוסדנאות וארוחות שמחברות בין אנשים וטעמים ומוציאה טיולים קולינריים לגאורגיה.מדי פעם היא מארחת שפים מקומיים ויחד הם מביאים אל השולחן ארוחות מופלאות ממקומות רחוקים.
מטבחים אסייתיים תמיד הלהיבו את מיקה ואחרי שנים של הסתובבויות במזרח הרחוק שלמדה וטעמהאין ספור מטבחים מקומיים ובשנים האחרונות החלה לארח בביתה שביפוארוחות אסייתיות גדושות בכל טוב.הארוחה כוללת תשע מנות, כל מנה היא מטבח אחר באסיה, מלווה בשפע של אלכוהול ואווירה שמחה.הארוחה התקיימה אצל מיקה כאמור בחלל ביתה המקסים שביפו,חלל גדול, נעים ומזמין.
אחת לכמה זמן מיקה מארחת בביתה ביפו ארוחות שף מפנקות,בראנצ'ים וחגיגות אוכל של סוף השבוע.
תחילה שתינו יין ולא הפסיקו להשקות אותנו בלי סוף (:
עשינו מינגלינג עם יושבי השולחן שהיו למזלי מקסימים,הרגשתי ש"נפלנו טוב", הם היו מתוקים אחד אחד. מיקה כיבדה אותנו בערק בטעמים, אננס ופלפל צ'ילי מעשה ידיה להתפאר.
אז מה אכלנו?ארוחה בת 9 מנות, שכל מנה ממטבח אחר מאסיה הרחוקה. פתחנו את הארוחה עם המנה ההודית- כדורי פאני פורי במילוי שמתפוצץ בפה עם נגיעות של קרם אבוקדו, ביס קראנצ'י וכייפי.
המנה האוזבקית- מרק לגמן חמצמץ עם אטריות שקופות, עלים ירוקים ובצל מוחמץ. אני באופן אישי "מתה" על מאכלים חמוצים אז אני בהחלט "עפתי" על המנה הזו בשל החמיצות במנה ובטעמים המופלאים בה! מרק מצוין.
המנה הסינית- לחמניות באן עננים במילוי של פטריות יער, איולי קארי, קולי מנגו חרפרף ועלים ירוקים. באן צמחוני במילוי פטריות יער ורטבים אסייתים מעולים שהקפיצו והרימו את המנה לידי ביס מושלם !
המנה הקמבודית- תבשיל קארי עמוס בכל טוב לצד אורז בסמטי, תבשיל קארי חרפרף, מפוצץ בטעמים עם קוביות טופו. לרגע לא הרגשתי "חוסר בבשר" או משהו דומה לזה בתבשיל, המנה הייתה טעימה ומפוצצת בטעמים AS IS
המנה התאילנדית- סלט פפאיה כמו בבנגקוק. .סום טאם הוא סלט פפאיה תיאלנדי שמקורו בלאוס ובאזור איסאן שבצפון מזרח תאילנד. סלט פפאיה ירוקה חמצמץ, פריך ופיקנטי עם בוטנים, גזר ועגבניות שרי במיץ ליים וצ'ילי. מנה חרפריפה שחוסלה חיש קל.
המנה הווייטנאמית- ספרינגרולס מטוגן עטוף בעלי חסה, נענע, קרם אבוקדו וצ'ילי:
המנה היפנית- כיסוני גיוזה שהוכנו בעבודת יד ונראו יפים ועדינים כמו תכשיטים ברוטב אסייתי אלוהי, כמה טעים (:
קינחנו עם טפיוקה ופירות ובנוסף בננות מקורמלות, גלידת שוקולד וקוקוס וגרנולה עם גרעינים קראנצ'ים עם רוטב מתוק מלוח נפלא מעל:
אני כבר הייתי במספר אירועי EATWITH ובאתי למיקה ללא ציפיות,העברנו ערב מושלם וכייפי עם אוכל שמיקה עושה בו קסמים וכל ביס ממנו תאווה לחך ופיצוץ של טעמים. מיקה מקצוענית אמיתית, אלופה באירוח, גרמה לכולנו להרגיש בבית באווירה נעימה וחמימה. היה כייף לקחת "ברייק" מכל שבוע העבודה המטורף, לפגוש אנשים חדשים חמודים ולהנות מאוכל יצירתי ומפוצץ הכשרון מהידיים של מיקה. העברנו אצלה 3.5 שעות שעברו ביעף ובכייף גדול. חברתי ואני מזמן לא נהנינו ככה באירוע של אוכל, הייתה חוויה מושלמת ששילבה מפגש עם אנשים חדשים וטעמים שמפוצצים את בלוטות החך.
החגיגות אצל מיקה הן חוויה מומלצת לכל מי שהוא פודי מושבע.
אהבתי אהבתי אהבתי ואני כ"כ מחכה לארוחה הבאה !
מיקה פוד ארט
רחוב בת עמי 3, קומה שניה, יפו.נייד:050-8432843מחיר למשתתף- 300 ש"ח.פרטי התקשרות, מייל: mikafoodart@gmail.comקליק אחד ואתם באתר של מיקה פודארט:https://www.mikafoodart.com/about-mika-shimonov
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
כתיבת תגובה