הקדירה הבוערת בכפר ורדים, ארוחת הוט פוט מהמטבח הסיני- אירוח ביתי בהזמנה מראש

הקדירה הבוערת בכפר ורדים, ארוחת הוט פוט מהמטבח הסיני- אירוח ביתי בהזמנה מראש

כבר חודשיים שאני רוצה להגיע לנוגה מהוט פוט- הקדירה הבוערת בכפר ורדים (שרק פתחה לפני 4 חודשים) ואיכשהו תמיד התפספס לי כשהייתי בביקורים בצפון אצל המשפחה וסוף סוף זה קרה. את ההוט פוט הראשון שלי אכלתי בתל אביב לפני שנתיים ומאד נהניתי מהחברותה ומהקונספט הייחודי אז לדעת שיש עוד מקום כזה גם בצפון הלהיב אותי.

הקדירה הבוערת המסעדה בכפר ורדים מציעה את הקונספט של ארוחת ההוט פוט הסיני ובעברית- הקדירה הבוערת. מדובר על סיר מרק-ההוט פוט במרכז השולחן,מרק שמתבשל מספר שעות על גחלים רותחות ויש בו תערובת חמשת התבלינים הסיניתואליו מתווספים תוספות שונות.על הסועד להרכיב בכל פעם מרכיב אחר שהוא מכניס לתוך הציר ומבשל אותו לפי בחירתו. האכילה היא משותפת סביב ההוט פוט.
הקדירה הבוערת נפתחה על ידי נגה ברנע. נוגה נתקלה בארוחה הזאת לפני ארבע שנים בביקורה בסין, ולפני שנתיים החליטה להביא את הסיר הבייג'יני לארץ. הכל התחיל מארוחות משפחתיות שעשתה לחברים ולבני המשפחהשהתרחבו לחברים הקרובים, והמעגל החל לצמוח. בכל פעם שאנשים היו מתארחים אצלה היו מבקשים את הארוחה הזו עוד ועוד עד שהיא החליטהלקחת את זה צעד אחד קדימה ופתחה את המסעודנת בקונספט של הוט פוט, ארוחה משותפת סביב ציר מרק.

נוגה התאהבה בקונספט של הקדירה הבוערת במסעותייה בסין, בכל מחוז בסין, סיר אחר. מדובר על חוויה ייחודית ומחברת בין הסועדים, אוכל עשיר, חוויה קולינרית לכל החושים שתקח אתכם מעבר לים, אל סין הרחוקה. ההוט פוט עשוי מציר ממרכיבים טבעיים בלבד, מתבשל בקדירת מתכת המונחת במרכז השולחן וסביבו מרכיבים שונים. הסועדים טובלים את המרכיבים בציר ומבשלים אותם. כאשר לכל מרכיב יש את הזמן בישול שלו בתוך הקדירה, דבר שיצר אינטראקציה עם יתר הסועדים ליד והיווה מקור לשיחה טובה.

על השולחן היו ערוכים מבעוד מועד קדירת ההוט פוט ממתכת, פלטת ירקות ו-9 מרכיבים שונים להכנת הרוטב והמטבלים לפי טעמינו. קיבלנו שתי קעריות מחרסינה ובהן הרכבנו את הרטבים לפי ראות עיננו וטעמינו, ואלו הם המרכיבים: טחינה, חמאת בוטנים לא ממותקת-ללא סוכר, שום כתוש, חומץ סיני שחור, סויה בהירה, צ'ילי חריף, ממרח קצח בעל צבע שחור, הויסין, עירית קצוצה וסויה במיצוי פטריות ומספר סוגים של אטריות סיניות.

כאשרכל סועד יוצר לעצמו קערות מרק שונות, עם מבחר מהתוספות שנמצאות על השולחן בין אם זה ירקות, טופו, שלושה סוגי אטריות סיניות, לחם סיני מיוחד, בשרים ופירות ים. את התוספות טובלים במרק לבישול קל, וניתן גם לגוון את הטעמים עם 9 רטבים שונים שמוגשים לשולחן.

הלחם המיוחד לטבילה במרק:

כיסונים צמחוניים ובמילוי בשר היו המרכיב הראשון שקיבלנו מנוגה המקסימה. כיסונים עשויים בצק דקה במילוי ירקות ובמילוי אחר של בשר שלפי ההוראות שלה הכנסנו אותם ל-4 דקות לתוך הציר של הקדירה הלוהטת:

קוביות טופו שהצמחונים קיבלו וגם שאר הסועדים אוכלי הכל קיבלו:

בשר בקר פרוס (בשר של דבח, כשר) ועוף:

בשר בקר שנכנס לקדירה הלוהטת:

וכך הוא נראה אחרי הבישול הקצר לצד אספרגוס:

פירות ים, שרימפס וקלאמרי:

הנה הקלאמרי שנכנס להוט פוט להתבשל מעט :

וערבוב של הכל מהכל, בשר ירקות ופירות ים:

הצצה לתוך הוט פוט על טהרת הצמחונות של הזוג שישב לצידנו:

בין לבין שתינו שיכר שזיפים סיני:

ביקשנו מנוגה חיזוקים לציר המרק בדמות פלפלים חריפים כי אנחנו מחובבי החריף שמתבל את האוכל ומעקצץ את החך בקטע טוב:

לסיום נוגה ערכה לנו טקס תה סיני מיוחד (בגרסה מקוצרת כי אחרת הארוחה הייתה נמשכת עד למחרת). התה עשוי מפרחים ופירו והוא נועד להרגעת הקיבה.

קינחנו עם אגסים מבושלים בתבלינים שונים, מימין לשמאל: הצהוב – יין לבן וכורכום, שהכי אהבתי מבין שלושתם, האמצעי- בירה וקינמון והשמאלי האדום -יין אדום ואניס.

קינוח נוסף, כיסונים רכים עם שומשום שחור ואננס:

וכך הם נראים מבפנים:

וטראפלס שוקולד עם פירות יער שנוגה הכינה, הביס המושלם לסיום הארוחה.

לסיכום, נהנינו מארוחה פנומנלית אצל נוגה בקדירה הבוערת בכפר ורדים, חוויה קולינרית מסין הרחוקה עם סיר מרק במרכז השולחן על גחלים לוהטות שבו טובלים מרכיבים שונים. חוויה אותנטית וייחודית, אסטטית, טעימה ובריאה.טעים ןמסקרן.* האירוח בימי חמישי שישי בשעות הערב לפי תיאום מראש.המקום הינו אינטימי והוא יכול להכיל עד 12 סועדים וסועדות בלבד סביב מספר קטן של שולחנות.ישנה אופציה כשרה ולצמחונים, מחיר 190 ש"ח לאדם, תשלום במקום במזומן או דרך בביט.טלפון: 055-8858810
קליק אחד ואתם באתר של הקדירה הבוערת-הוט פוט:
ttps://www.facebook.com/pg/%D7%94%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%A8%D7%AA-Hot-pot-old-Beijing-101985491206311/about/?ref=page_internal

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
האינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *