חודש: ינואר 2019

ופלים לימון של מן בטעם המוכר והאהוב מהילדות ועד היום

הוופלים נחשבים לאחד הנשנושים המתוקים הכי נפוצים ומוכרים, לגדולים ולקטנים. הם נמצאים כמעט בכל מטבח בבית, במקומות העבודה הם מהווים חלק בלתי נפרד מהכיבוד בישיבות עבודה, מסיבות יום הולדת או סתם כליווי מתוק לשתייה חמה. הבעיה המרכזית של הוופלים היא שבשל הקלילות והמתיקות שבהם קשה מאוד להפסיק לאכול אותם אחרי יחידה אחת או שתיים – […]

קרא עוד

בראנץ' שישי ביקב טוליפ שמארח את "הסועד הנודד", צהריים של כייף,יין ואוכל טוב

שישי בצהריים זהו זמן נהדר להתפנק על איזה בראנץ' טוב מלווה בכוס יין לקבל את השבת מוד חיובי למדי. הפעם בחרנו לנסוע לצפון לאחר שראיתי בפייסבוק פרסום על בראנץ' "הסועד הנודד" אשר מתקיים ביקב טוליפ- אחד מהיקבים הישראלים הבולטים בארץ אשר נמצא בטבעון. יקב טוליפ הוא יקב בוטיק חברתי המתמחה בייצור יינות איכות ונמנה בין […]

קרא עוד

סדנת טעימות,רעיונות ומתכונים ושימושים חדשים על טהרת האגסים האמריקאים

השבוע השתתפתי בארוחה שהתקיימה בבית הספר לקולינאריה "דנון" בנמל תל אביב. השתתפתי בסדנת בישול קצרה אותה העבירו יובל בר-נר בשיתוף עם השף חגי לרנר. אחרי ההכנות הגיע שלב הטעימות עםמגוון מנות על טהרת האגסיםהאמריקאים. כמו כן באירוע שמענו הרצאה מפי הדיאטנית הקלינית רונית ציוני שהסבירה על הסיבות הבריאותיות למהכדאי לבחור דווקא באגסים בכל ימות השנה […]

קרא עוד

המטבח הכפול – חומוס, שיפודים ותבשילים פרסיים אותנטיים כי הגיע הזמן להחזיר כבוד לאוכל העשיר של העדה הפרסית

בלוקיישן מנצח סמוך לשוק הכרמל ברחוב נחלת בנימין נמצא המטבח הכפול בית לתבשילים ומאכלים פרסיים אותנטיים שלא הרבה מכירים וחבל שכך. הגיע הזמן שהעדה תקבל את הכבוד המגיע לה, זה אוכל מופלא ואחד המטבחים העשירים והמדהימים. המטבח הפרסי הוא אחד המגוונים והעשירים ביותר בחומרי גלם וסגנונות וזאת הרבה בזכות מיקומה האסטרטגי של פרס,על צומת דרכים […]

קרא עוד

WOLF המבורגרייה אמריקאית קלאסית, תחשבו ענק ומוגזם תחשבו אמריקה

מוצאי שבת החלטנו החברים להגיע ל-WOLF שבבנימינה אחרי שראיתי תמונות של המבורגרים מושחתים באיזה עמוד פייסבוק שנתקלתי בו בטעות כמובן שלא יכולתי להתעלם כי זה נראה בהחלט אחר ממה שרגיל ומוכר.אי אפשר להשאר אדיש מול התמונות של WOLF ברשת במיוחד אני זו שצופה באדיקות כבר שנים ב"אדם אוכל את אמריקה"ומתגרה מכל הצ'אלנג'ים המוגזמים והנוטפי שומן בכל […]

קרא עוד

מלון Medi Terre בנתניה, לנפוש ולהתפנק בנתניה ולהרגיש כמו בחו"ל

אז נכוןאמנם נתניה קרובה לתל אביב אבל עדיין ביקור וקפיצה ללילה מפנק במלון תמיד יעשה לנו טוב על הנשמה, במיוחד אם זה במלון איכותי המעניקחוויה מפנקת באווירה של חו"ל.ביום חמישי האחרון נסעתי עם חברתי למלון Medi Terre,מלון בוטיק חדש יחסית ומקסים בנתניה. גיחה קצרה לנתניה כחצי שעת נסיעה ברכב למלון ומיד הרגשנו כמו תיירות בחו"ל.אני […]

קרא עוד

Emilia -גלידריה שכונתית עם גלידות וקינוחים בייצור עצמי וטעמים משובחים לצד פסטות ופיצות לכל המשפחה

שבת בבוקר נסעתי עם חבריי לטיול ביום חורף שמשי לוואדי ניסנס בחיפה. אחרי שאכלנו שם פלאפל טוב וקנינו כל מיני מתוקים ערביים מסורתיים עלינו לכרמל אחרי שזכרתי שאכלתי ב"אמיליה" גלידה משובחת בייצור עצמי. אמיליה היא לא רק גלידריה איטלקית מתוקה ומיוחדת אלא אחלה מקום קליל שמגישים בו גם מנות פסטה ופיצות טעימות במחיר שפוי שמתאים […]

קרא עוד

Nina sushi tel aviv

נינה סושי,סושיה יחסית חדשה וכשרה שנפתחה לא מזמן ברחוב גורדון בתל אביב בלוקיישן מהמם עם נוף המשקיף לים מבעד לחלונותיה של המסעדה. זהו סניף נוסף של הרשת בתל אביב בנוסף לסניף בנתניה ועוד עשרה סניפים בפריז. התפריט בנינה סושי מאד רחב ומגוון כולל מנות ראשונות כמו מרק מיסו,אגרול,סלטים סיניים,מגוון של צ'ראשי-סושי מפורק-קערות אורז עם דגים […]

קרא עוד

פלאפל הוואדי (מישל)- אחד המקומות הוותיקים והטובים בוואדי ניסנס שבחיפה

שבת בבוקר יום יפה והפעם במסגרת " עדי מגרגרת בדרכים" נסעתי עם חבריי לחיפה למושבה הגרמנית בכדי להנות ולספוג מהאווירה של כריסמס עם כל קישוטי חג המולד. באנו להנות מהאווירה ומהמטעמים שיש לחיפה יש להציע – ויש לה הרבה מה להציע. תחילה הגענו לשכונת ואדי ניסנס שמהווה דוגמה מובהקת לדו קיום החיפאי. יש פה בשוק […]

קרא עוד

בראנץ' מפנק בTITO-מסעדה איטלקית משפחתית בגבעתיים

שישי זהו זמן איכות קבוע שלי עם חברתי הטובה, זמן בו אנחנו יושבות בבראנץ' מפנק, מקשקשות על כל מה שעבר בשבוע האחרון, נהנות מאלכוהול ואוכל טוב. אנחנו תמיד בחיפוש אחר בראנץ' מנצח ומפנק שינעים לנו את הזמן והשהייה ביום בו אנחנו נפגשות. בעודנו תרות אחר מקום חמים באווירה רגועה,אוכל טעים ומגוון ואלכוהול ליד הפעם נפל […]

קרא עוד