משלוח מרק בויבאז ממסעדת מאנטה ריי Manta Ray בערב קר

משלוח מרק בויבאז ממסעדת מאנטה ריי Manta Ray בערב קר

הימים האחרונים כל כך קרים שאין יותר מנחם ממרק חם ומהביל. אחרי שיטוטים ב-WOLT נפל הפור והזמנו מ- מסעדת מאנטה ריי – Manta Ray Restaurant
מסעדה שמתמחה במאכלי ים בסגנון ים תיכוני. בימים כתיקונם לא של סערה, רוחות  גשם וקור לגמרי הייתי בוחרת לשבת עם החברה במרפסת המקורה של המסעדה בלוקיישן מרהיב על חוף ימה של תל אביב. מסעדה וותיקה ששומרת על סטנדרט גבוה של פירות ים טריים ואיכותיים ומאזטים מצויינים.
מסעדה שזוגות והורים אוהבים, תיירים וכל מי שאוהב ארוחת דגים ופירות ים בלוקיישן מושלם הצופה על הים.
הזמנו ארוחה בשם- "השמש שוקעת מוקדם" שכללה שני קוקטיילים, נגרוני לבן ואוזו רימונים מצויין עם בזיליקום.
ושני מאזטים ,למי שלא מכיר, זה תמיד היה חלק מרכזי בארוחה במאנטה ריי.
איקרה טובה ומעלי בצל סגול קצוץ דק כמקובל עם עירית קצוצה וסלט כרובית עם קרוטנים שנזלל חיש קל.
עם הסלטים הגיע גם לחם בלקני טרי מהמאפייה של המסעדה שחומם בתנור, הגיע עם שמן זית וחומץ בלסמי בצד.
ולמנה העיקרית והמהממת, הזמנו ‫ערכת בויאבס לשניים, מולים, שרימפס, קלמארי, סרטן, פילה לברק וירקות.
מרק לא שגרתי בכלל אבל אם כבר הזמנו ממסעדת מנטה ריי שמתמחה בדגים ופירות ים טריים אז ברור שנלך על הקלאסי ביותר שבמרק הדגים ופירות הים הלא הוא מרק הבויבאז, מרק מהמטבח הפרובאנסלי, מאכל תשוקה שכולו חורף. המרק דורש טאצ' קטן בבית, מחממים את כל המרכיבים בסיר על הגז ולא במיקרו, עשר עד חמש-עשרה דקות. להביא לרתיחה, לערבב את המרכיבים, איזי ביזי וזה וזה מוכן !
הרוטב המוכן הגיע בקופסא אחת, וכל שאר המרכיבים הטריים מהים בקופסא אחרת עם עלי מנגולד טריים.
המרק בעל טעמים עזים מהים, כאמור יש בו דגים, פירות ים ופסטיס. הוי כמה נפלא !
המרק הגיע עם רוי – בצרפתית: Rouille, חלודה. רוטב מסוג תחליב (אמולסיה) העשוי משמן זית, פירורי לחם, שום, זעפרן ופלפל צ'ילי. נהוג להגיש רוטב זה לליווי מנות דג, ומרקים – בעיקר בויאבז.
איזה תענוג של מרק בויבז כמו במסעדה, רק בבית 😋
תענוג להתנחם במרק בויבאז ממסעדת מאנטה ריי אצלי בבית, בהחלט מעלה זכרונות וארוחות נוסטלגיות מול הים בזמן שקיעה.
קליק אחד ואתם/ן אתר הבית של מסעדה מאנטה ריי
קליק נוסף ואתם/ן ב- הזמנה ב-WOLT 
מסעדת מאנטה ריי Manta Ray
קויפמן 7, תל אביב.
טלפון 03-5174774
נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *