דוניס, מסעדת דגים חדשה וכשרה בפתח תקווה באווירה יוונית שמחה

דוניס, מסעדת דגים חדשה וכשרה בפתח תקווה באווירה יוונית שמחה

מסתבר שאין מסעדות דגים בכל איזור יכין סנטר בפתח תקווה ובבקעת אונו. מתוך המחסור הזה והאהבה לדגים ופתיחת שולחן באווירה יוונית פתח הבעלים מסעדה חדשה בגבעת שמואל על גבול פתח תקווה, ציר מרכזי שופע מסעדות ומקומות בילוי. דוניס, מסעדת דגים חדשה שנפתחה במתחם SIV.

עיצוב המקום כולל אלמנטים של ים, תקרה בנויה עם מפרשים, הבר והמסעדה משולבים עץ של סירות וגווני כחול וירוק של עומקי הים

במסעדה מקומות ישיבה בחלל המסעדה הממוזג, יש גם אופציה לשבת עם רינק על הבר ולהינות מקוקטייל או ביה בנחת.  מקומות ישיבה נוספים במרפסת רחבת ידיים באוויר הפתוח, ונהנים מבריזה נעימה.

על התפריט אמון השף איתן פאר, שכיהן כשף שנים רבות במסעדת פיש בראשון לציון.  בדוניס, פאר בנה תפריט שכולו על טהרת דגי הים הטריים, דניס, לברק, לוקוס ברבוניות ועוד. יש גם מאזטים מצוינים לפתיחת שולחן, פיש & צ'יפס מדג בקלה עסיסי, עראיס דגים, קציצות דגים קארי, שווארמת לוקוס ועוד.
את האוכל מלווה תפריט אלכוהול, קוקטיילים ויין.

פתחנו את הארוחה, הוא עם בירה קרה וצוננת ואני עם יין לבן יבש-שבלי: 
הזמנו למנות פתיחה פראנה מהטאבון מרוחה בשמן זית, רוזמרין ומלח גס עם רסק עגבניות של שבת ובלסמי מצומצם. ביקשנו חריף וקיבלנו פנכה עם מטבוחת עגבניות  שהרגישה כמו אחת שבושלה שעות רבות והייתה מעט פיקנטית ומאד טעימה.
וכמובן איך לא, איקרה בלקנית נהדרת עם שמן צ'ילי מזולף מעל בצל ירוק ובצל סגול.
המשכנו עם שווארמה לוקוס, נתחי לוקוס מתובלים בתבלין שווארמה עז טעם שהוגשו על טורטייה דקה עם בצל מקורמל, עגבניות קצוצות וטחינה.
כן הייתי מעדיפה שנתחי הדג היו גדולים יותר ובשרניים יותר, וכן הייתי מחליפה את הטורטיה, אולי בפיתה שתספוג את כל הטעמים.

מנות הדגים בעיקריות מוגשות עם סלט קטן ותוספת לבחירה, פירה חלבי,  תפוח אדמה כווץ' או צ'יפס.
אנחנו בחרנו בפילה דניס בחמאת שום, צרוב על הפלאנצ'ה עם חמאת שום ופטרוזיליה. פילה הדג היה טרי, בשרו לבן ורך עם עור קריספי מעל שזה מצוין לצד תפוח אדמה דרוס עם מלח גס  כזה שמתפצפץ בפה.
וגם בחרנו בדג לברק שלם מטוגן שכמובן היה טרי, בשרו לבן ורך. הדג קיבל קריספיות נהדרת מהטיגון והיה פשוט מושלם לאכול ככה אפילו בלי סכין ומזלג.
הוגש עם פנכה של צ'ימוצ'ורי, פלח לימון ופירה חלבי שבחרנו מתוך התוספות.
קינחנו עם קראק פאי של ביסקוטי, פאי משיבולת שועל, תועפות חמאה כאמור, רוטב קרמל מלוח, פירורי מרנג נוגט וקראמבל אבץ.
הקראק פאי היה נהדר ומרקמו היה רך מאד ושילוב הטעמים היה מצוין בין המתוק לקרמל המלוח.
מושלם !
השירות במסעדה יעיל ומחויך, מנות האכל הגיעו די מהר , הכל היה טרי ויצירתי.
אהבנו, בטח שנשוב (:
אה כן ויש גם עסקיות, ימים א- ה' מהשעה 12:00 – 19:00
* כשר.
דוניס
מתחם SIV, הסיבים 49 פתח תקווה – הערבה 1 גבעת שמואל 03-5708888 
א-ג 12.00 – 22.00
ד-ה 12.00-23.00
שישי 10.00 – 15.00
קליק אחד ואתן/ם ב- עמוד פייסבוק של דוניס
קליק לאתר אתר דוניס
נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *