ברקפה מלון רוטשילד, אוכל מעודן במסעדה אלגנטית במקום הכי לוהט בשדרה בתל אביב

ברקפה מלון רוטשילד, אוכל מעודן במסעדה אלגנטית במקום הכי לוהט בשדרה בתל אביב

ברקפה מלון רוטשילד ממוקם בבית המלון רוטשילד,מלון בוטיק יוקרתי אשר שוכן בלב השדרה היפה והנחשקת בתל אביב הלא היא שדרת רוטשילד. המלון בתוך מבנה היסטורי אלקלקטי מהיפים מהיפים בבנייני העיר שהוסב למלון. העיצוב רב סגנוני ומושפע מהעיצוב הצרפתי של סוף המאה ה19 וגם מהעיצוב המודרני. כבר בכניסה קיבלה אותנו בחיוך גדול המארחת ותחושה של שקט אלגנטי אפף את המקום והיה בזה מן קסם מרגיע. 

הגענו למסעדה אחרי העבודה בשעות הערב המוקדמות ובחרנו לשבת בתוך חלל המסעדה בקומת הכניסה שהוא אינטימי בתאורה מעומעמת בשולחן אינטימי הצמוד לחלון עם נוף אורבני ומקסים הישר לשדרה.

חלל המסעדה קטן והאווירה בו אלגנטית,שקטה ונעימה. כייף להתרפק על הכסא,לשבת בנח ולשחרר את תלאות ומחשבות היום מעלי. למי שחשקה נפשו באווירה אורבנית תוססת יותר יבחר לשבת בחוץ ולחוות את החוויה התל אביבית על שדרות רוטשילד ולהנות מהאוויר הפתוח והמולת האנשים על הרחוב שהוא בין המרכזיים בעיר.  

התפריט בברקפה מלון רוטשילד מוקפד מחומרי גלם איכותיים וטריים בהשפעות ספרדיות ים תיכוניות. חתום על התפריט השף צבי אבישר שהיה השף הראשי של יפו ת"א וברזומה שלו בישול במסעדות ראויות בספרד יצרתפריט אירופאי מעודן ואלגנטי. השף הנוכחי הוא עידו רוזן. למסעדה תפריט יינות ישראליים מקומיים אשר ישלימו את האווירה לחוויה רומנטית,אלגנטית ונעימה.

השולחן היה ערוך כהלכה מבעוד מועד וברגע שהזמנו קוקטיילים כוסות היין נלקחו מהשולחן.

סועדים מגוונים פקדו את המקום,תיירים,תושבי העיר שבאים לאכול ולבלות,אנשי עסקים וזוגות שבאו לבילוי רומנטי במיקום ובאווירה אלגנטית.

המלצרית ששירתה אותנו הייתה מאד נעימה ואינפורמטיבית ובהמלצתה בחרנו בשני קוקטיילים טעימים ומרעננים,האחדCAPTAIN BLISS, קפטן מורגן ספייס,חלב קוקוס, חלבון 

ביצה ופסיפלורה,48 ש"ח ו-BILLY GIN, ביפיטר ג'ין, אננס, ביטר לימון ונענע טרייה,46 ש"ח.

התפריט מחולק למנות מהגינה,הים ומהיבשה. תחילה הזמנו מנות ראשונות
אשר הוגשו למרכז השולחן לחלוקה.
 טרטר עגבניות לחות,צלפים טרגון,שאלטוס,עירית,שמן זית ארבקינה ולחם קלוי,42
ש"ח. על צלחת שחורה קיבלנו טרטר עגבניות טעים ופרשי בחמיצות טובה בזכות הצלפים וחלה
קלוייה רכה מבפנים ובעלת מרקם קראנצ'י מעל שמתפצח בפה.

קרוקט פריך של פטריות פורצ'יני,39 ש"ח. הקרוקטים הזכירו בטעמם כדורי ריזוטו פריכים במילוי פטריות פורצ'יני ורוטב לוהט שמתפרץ בעת שחותכים אותו לשניים. מנה קלילה שכייף לנשנש וטעימה במיוחד.

וכך זה ראה מבפנים: 

המשכנו עם סביצ'ה דג ים,"לצ'ה דה טיגרה" של פלפלים ירוקים,חריף וסורבה בטטה,62 ש"ח. חששתי ללכת על המוכר ולבחור ב"עוד" סביצ'ה אבל משהו בו נשמע לי סקסי ופיקנטי אז הלכתי לפי תחושת הבטן. לצ'ה דה טיגרה-חלב נמרים הוא הכינוי של הפראונים לנוזלי הסביצ'ה המצטברים בצלחת. במנת הסביצ'ה בלט דג באיכותו וטריותו שנחתך לקוביות קטנות. כל מה שהתלווה אליו היה נכון ומאוזן בטעמים,חריפות מעקצצת במידת החריפות הנעימה שהשתדכה נהדר לסורבה הבטטה במתיקות מתונה. מנה קלילה ורעננה בביצוע נקי,מדויק טעים ונעים. 

לעיקריות חברתי בחרה בפילה לוקוס,תבשיל גרגירי חומוס בולגרי ועגבניות תמר בשלות,96 ש"ח. קיבלנו על הצלחת נתח יפה וגדול של דג לוקוס שעבר טיפול מינימילי במחבת cooked to perfection. ניכר כי הדג טרי,בעל בשר לבן ורך בטירוף,בעל קראסט ועור קריספי. הדג הונח עלתבשיל גרגירי חומוס נימוכים מעט פיקנטיים.

אחרי שעיינתי בתפריט וראיתי שיש מנה עם בשר סרטנים אז היה לי ברור שאזמין אותה כי בשר סרטנים זה מעדן כזה אקזוטי ותמיד זורק אותי לחלומות בהקיץ על חופים זהובים במקומות מרוחקים. בחרתי כאמור בפסטה פנה,קרם פרמז'ן,יין שרי יבש ובשר סרטנים,62 ש"ח. במעמד ההזמנה שאלתי את המלצרית לפשר סוג הפסטה פנה כי זה פחות אהוב עלי ואני מעדיפה משהו יותר רך ו"זורם" וזו ציינה שהשף מפרק את הפסטה וזה מגיע בסוג של קרעי פסטה על הצלחת,התיאור די שכנע אותי וכך היה. בתוך מחבת חמה קיבלתי קרעי פסטה עם צ'אנקים של בשר סרטנים עסיסי ורך וקרם פרמז'ן. הטעמים במנה היו מעט שטוחים,הרוטב היה נקי בטעמיו וניכר כי השתמשו בחומרי גלם איכותיים והביצוע מוקפד ומעודן אבל נדמה אולי מעט מאופק יותר מדי. הרגשתי שהיו חסרים לי עוד טעמים שיתפרצו במנה כי יש פה מרכיבים מדהימים, סרטן ופרמז'ן, הייתה ציפיה לוואו. 

בהמלצתה של המלצרית שלא הפסיקה להלל את עוגת
הגבינה אז כמובן שבחרנו בעוגת גבינה אפויה על בצק קרמל. ראשית אתחיל בWOW שנית שוב WOWושלישית חברתי ואני רצנו לעשות גוגל על
הקונדיטורית יערה ורד שמה שהכינה את העוגה המופלאה הזו. כבר אכלתי בהמון מסעדות
עוגות גבינה אבל זו בהחלט אחת הטובות שאכלתי ובמחיר מצחיק,35 ש"ח. בצק העוגה פריך בטעם קרמל,עוגת הגבינה עשירה ונימוכה,
מתוקה אך לא מדי
אלא במידה מדויקת ומאוזנת. לא הפסקנו לגלגל עיניים ולגרגר בהנאה רבה כמה טעים
ומופלא זה היה !אז שאפו ליערה

כמו כן התפתינו לקחת את הברולה אספרסו,שברי מרנג קקאו

שנטי
שוקולד חלב וקרמל.
קרם ברולה מתוק אך מאוזן עם קרמל מלוח מעליו
והשילוב בין המתוק למלוח עבד מצוין והיה פשוט טעים בטירוף! רמה גבוהה ודייקנות הורגשה
בקינוחים של יערה
.

כל הקינוחים בתפריט מתומחרים ב-35 ש"ח,מחיר סביר לכל הדיעות והם גם
נדיבים בגודלם.

שורה תחתונה,העברנו אחלה ערב בבר קפה מלון רוטשילד.
המקום יפה ואלגנט,האוכל מעודן ומאופק והשירות נהדר.
המלצה שלי – לא לפספס את הקינוחים המדהימים של יערה. 


ברקפה מלון רוטשילד 

שדרות רוטשילד 96 תל אביב

03-9578870


לינק לאתר: 

https://www.the-rothschild-hotel.com/the-rothschild-bistro03 

ארוחות בוקר: א-ה 07:00-11:00

שישבת:         07:00-15:00

אפריטיף:       17:00-18:00

ארוחת ערב:   18:00-23:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *