אל אסאדור ElAsador SteakHouse, מסעדת טאבון גלילית בכפר ירכא
אחרי סיור בגן הקסום אלמונא בג'וליס קפצנו לאכול ב- ElAsador SteakHouse מסעדת טאבון ובשרים גלילית בכפר ירכא. המסעדה בניצוחו של השף שאדי בשארה, ממובילי המטבח הגלילי, ברזומה שלו בישול באלבאבור ולוג'ו העכואית. ירכא ידועה בחנויות הענק שלה וטומנת בחובה פנינים קולינאריות שמרביתן נפתחו רק בשנים האחרונות. מסעדת אל אסאדור, שנפתחה באזור התעשייה של ירכא, מביאה לעיר עוד פנינה קולינארית- שילוב של מטבח גלילי, טאבון ובשרים, במגע של שף עם מגוון מנות בשר, בצקים, ירקות, גבינות ועשבים מקומיים.

במנות העיקריות, קבב מבשר בקר וטלה בתיבול עדין לצד טחינה לימונית במעטפת בצק אפוי בטאבון , שישברק וקובה במילוי בשר טלה ורוטב יוגרט חם ,
מנסף גלילי, אורז כפרי בתיבול עדין בליווי נתחים משובחים של כבש על עצם , פאודה – פרוסות נתח קצבים בליווי צימיצ'ורי ופלחי תפוח אדמה.
עוד בתפריט, מבחר סטייקים מבשר מקומי שמיושן בואקום: ניו יורק, טומהוק, פריים ריב, טי-בון ועוד.






כנאפה בשרית מלאת טעם שהייתה טובה והוגשה עם זילופי של טחינה, מיקרו עלים, ופרוסות עגבניה ופלפל חריף:
פלפל חריף שיצא מהטאבון עם הרבה שמן זית, זעתר טרי וצנוברים. לקחתי חתיכה מהפוקאצ'ה החמימה שיצאה מהטאבון וניגבתי היישר מהמחבת זה פשוט מעדן האלים:
למנה עיקרית הזמנו סינטה על העצם ,500 גרם בציפוי זהב. כן 😉 מודה גם אני נפלתי לטרנד הנראות האינסטגרמית.
זה לא מתבסס רק על מראה אלא היה גם מאד טעים ועסיסי.
סטייק הסינטה המוזהב הוגש על קרש מעץ לצד שומר ותפוח אדמה שהוכנו אף הם בתנור הוגשו לצד פנכה של מלח גס ופלפל שחור גרוס.
הסטייק הותקן והוכן כהלכה, הגיע במידת עשייה מידיום, בשר אדום ועסיסי.
קינחנו בכנאפה במתיקות מעודנת. אהבתי שהסירופ מעל הכנאפה לא היה מתוק ומוגזם, זה בדיוק האיזון במתיקות אותו אני מחפשת.
אל אסאדור
מתחם תחנת דלק דור אלון, ירכא | 04-7799355
מידי יום 9.00-00.00
קליק אחד ואתם/ן בעמוד הפייסבוק של המסעדה ElAsador SteakHouse
כתיבת תגובה