סניף חדש בקרית ענבים במטה יהודה למסעדת "אמא" הירושלמית הוותיקה, מסעדת תבשילים ביתית, אותנטית וכשרה

סניף חדש בקרית ענבים במטה יהודה למסעדת "אמא" הירושלמית הוותיקה, מסעדת תבשילים ביתית, אותנטית וכשרה

לא אחת שמעתי על התבשילים של מסעדת אמא Ima ,מסעדת תבשילים ביתית, אותנטית וכשרה, דור שלישי למגלגלי קובה. סוג של מוסד ירושלמי וותיק ברחוב רב שמואל ברוך 55, ירושלים. אני מאוד אוהבת מסעדות שמגישות ומשמרות אוכל ביתי-מסורתי, במיוחד עם ההמלצות החמות הבאות מאנשים שגרים בסביבה.

הבעלים לפני 20 שנה נחשף לתנועת הסלואו פוד – אג'נדה שלא הייתם מצפים למצוא במסעדת אוכל ביתי המתמחה במנות קובה. הוא הביא למסעדה את נושא הקיימות. הבשר המשמש למילוי הקובה הוא בעל תו תקן של "חי בריא" והעופות מגיעים למסעדה ממשק מלמד שמגדל תרנגולות חופש והירקות אורגניים. 
תכלס, אין על אוכל ביתי כמו של אמא, ובמקרה פה התבשילים והמאכלים המסורתיים של "אמא" הלא היא מרים בנימין. אוכל שממלא את הבטן ומחמם את הלב.
במסעדת אמא מכינים אוכל ירושלמי, משמרים בקפדנות מסורות קולינאריות שכמעט ונעלמו. מסעדה שעם תבשילי אוכל מהמטבח הכורדי-עירקי-ירושלמי שהיא בישלה בבית, האוכל שהיא גדלה עליו.
כפי שציינתי לאחרונה נפתח סניף חדש ל"אמא" בקרית ענבים- פארק כרמים שבחבל היין של ישראל- מטה יהודה. כעת, המסעדה המגישה מדי יום מתכונים משפחתיים, המשלבים מסורת וחדשנות מהמטבח הירושלמי מגיעה לקריית ענבים שבמטה יהודה עם מקום חדש- שני במספר. יש לי חבר שעל הקו ירושלים-ת"ל אביב פעמיים בשבוע בגלל העבודה אז ברור שהוא קנה לנו דברים שווים לאכול שנתענג עליהם ביחד.
אז מה אכלנו?
סלטים עבודת יד : חצילים בטחינה, קלויים על האש בטחינת אל ארז, חריף אדום- סלסת עגבניות ופלפל שאטה, חומוס חלק ממתכון מסורתי של המסעדה, טחינה סמיכה עם פטרוזילה קצוצה ושמן זית גלילי ועוד.
הרי שאי אפשר בלי קובות מטוגנות (:  אכלנו קובה חאלב -תערובת של בשר וצנוברים במעטפת אורז פריך.
קובה נבולסייה-מעטפת פריכה של בורגול, מעטפת דקה ובמילוי עשיר של בשר וצנוברים.
אהבתי בשני סוגי הקובות את מעטפת הקובה שהייתה דקה וקריספית במילוי שופע של בשל מתובל כהלכה.
.
מיקס ממולאים בטעם הכי ביתי שיש: כרוב, פלפל, קישוא, בצל וסלק במילוי בשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות סמיך ורכז רימונים.
מאכל שהכי מזכיר לי את הבית של אמא. וזה לא משנה בכלל מאיזו עדה את, ממולאים זה הכי בית !
יפרח – עלי גפן מגולגלים, לפי מתכון מכורדיסטן, בושלו עם לימון טרי ורכז רימונים.
מתוך המבחר של מרקי הקובה שיש לצסעדה להציע, הכי אהוב עלי זה הקובה חמוסטא – הקובה המועדפת עלי ever.
מרק חמצמץ ע"פ מסורת יהודי כורידיסטן, עם קובה במילוי סִיסקֵה שטוגן ובושל על אש קטנה עם סלרי נעטף בסולת וג'ריש.
מעטפת הקובה דקה, במילוי שופע של בשר בתוך מרק חמצמץ, זה חלום.
קובה מטופנייה, קובה סולת במילוי בשר ובצל מאודים נעטפו בסולת ובג'ריש, מרק כתמתם של גזר ,דלעת, עלי סלרי ומנגולד.
מרק יותר מתקתק, אבל עדיין יש בו מידה טובה של חמיצות ומתיקות טבעית מהדלעת והגזר.
ויש גם את הקובה סלק, בשר ובצל מאודים נעטפו בסולת ובג'ריש ,מרק סלק אדום ועלי סלרי.
מרק מתקתק יותר לחובבי הז'אנר:
זה לגמרי עשה לנו את הסוף שבוע , כל כך טעים ומחבק. 💕
אמא קריית ענבים מגישה בימים אלו את התפריט המקורי של מסעדת האם, ותתחדש בקרוב גם בתפריטי ספיישל לערבי קונספט ייחודיים, לצד תפריט מעדניה לארוחות שבת, שתושק לקראת פסח בימי שישי.
אמא קריית ענבים
כתובת- פארק כרמים, קרית ענבים
טלפון  02-6631633, 
כשרות בהשגחת רבני צוהר
נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *