אל אסאדור ElAsador SteakHouse, מסעדת טאבון גלילית בכפר ירכא

אל אסאדור ElAsador SteakHouse, מסעדת טאבון גלילית בכפר ירכא

אחרי סיור בגן הקסום אלמונא בג'וליס קפצנו לאכול ב- ElAsador SteakHouse מסעדת טאבון ובשרים גלילית בכפר ירכא. המסעדה בניצוחו של השף שאדי בשארה, ממובילי המטבח הגלילי, ברזומה שלו בישול באלבאבור ולוג'ו העכואית. ירכא ידועה בחנויות הענק שלה וטומנת בחובה פנינים קולינאריות שמרביתן נפתחו רק בשנים האחרונות. מסעדת אל אסאדור, שנפתחה באזור התעשייה של ירכא, מביאה לעיר עוד פנינה קולינארית- שילוב של מטבח גלילי, טאבון ובשרים, במגע של שף עם מגוון מנות בשר, בצקים, ירקות, גבינות ועשבים מקומיים.

את אל אסאדור פתחו, חברי משפחת ברכאת מירכא. הם חברו לשף שאדי בשארה (אוליבו, אלבאבור), ופתחו מסעדה רחבת ידיים שבמרכזה מוצב טאבון אבן.
השף שאדי בשארה, המתמחה באוכל הגלילי המקומי, מציג באל אסאדור את כל הטוב של המטבח הגלילי. כשאת מרבית חומרי הגלם הוא מביא ממגדלים מקומיים. גבינת החלומי מיוצרת בירכא, הירקות, העשבים, הבשר הבלאדי שמגיע מעדרים מקומיים, הבצקים של השישברק, והמנאקיש שנעשים במטבח ואפילו עלי הגפן עליהם אחראית אם המשפחה, אותם היא מגלגלת ביד מידי יום ושולחת למסעדה.
האוכל באל אסאדור מתכתב עם מה שאוכלים משפחת ברכאת ושאדי בשארה בביתם שלהם. ומרבית המנות בתפריט יוצאות מהטאבון.

ומה בתפריט:
מנאקיש – פיתה עם זעתר / פיתה עם גבינה, עראייס קבב בגריל – פיתה צרובה במילוי בשר טלה בלדי על מצע סלט עגבניות וטחינה, עלי גפן במילוי אורז עם יוגורט , פתה – גרגירי חומוס על קרוטונים ברוטב יוגורט כבשים ובשר כבש וטחינה גולמית, שווארמה קלמארי- קלמארי צרוב, עשבי תיבול ירוקים, בצל עגבניות, רוטב טחינה ועמבה, מבחר סלטים טריים משתנים מידי יום: סלט טחינה וכדורי לאבנה, חצילים עם יוגורט, סלט ג'רג'ר, טאבולה, פטוש, סלט אבטיח וצ'ילי ועוד.
במנות העיקריות,
קבב מבשר בקר וטלה בתיבול עדין לצד טחינה לימונית במעטפת בצק אפוי בטאבון , שישברק וקובה במילוי בשר טלה ורוטב יוגרט חם ,
מנסף גלילי, אורז כפרי בתיבול עדין בליווי נתחים משובחים של כבש על עצם , פאודה – פרוסות נתח קצבים בליווי צימיצ'ורי ופלחי תפוח אדמה.
עוד בתפריט, מבחר סטייקים מבשר מקומי שמיושן בואקום: ניו יורק, טומהוק, פריים ריב, טי-בון ועוד.
תחילה הזמנו לימונדה:
פתחנו שולחן עם מנות ראשונות מהמטבח הגלילי:
סלט ג'רג'יר בתיבול לימוני משגע: 
סלט דומה לטאבולה, עשבים קצוצים ושקדים.
סלט ירקות חתוך גס, חומוס סמיך וטעים עם גרגירי חומוס מעל, סלט חצילים עם יוגורט:
המשכנו עם מחמר עוף, תבשיל עוף ,בצל, סומאק וצנוברים בתיבול כפרי מוגש על פוקאצ'ה טרייה שיצאה מהטאבון חמימה מלאת ריחות וטעמים, ומעל הכל נמזג הרבה שמן זית :

כנאפה בשרית מלאת טעם שהייתה טובה והוגשה עם זילופי של טחינה, מיקרו עלים, ופרוסות עגבניה ופלפל חריף: 

פלפל חריף שיצא מהטאבון עם הרבה שמן זית, זעתר טרי וצנוברים. לקחתי חתיכה מהפוקאצ'ה החמימה שיצאה מהטאבון וניגבתי היישר מהמחבת זה פשוט מעדן האלים:

למנה עיקרית הזמנו סינטה על העצם ,500 גרם בציפוי זהב. כן 😉 מודה גם אני נפלתי לטרנד הנראות האינסטגרמית.
זה לא מתבסס רק על מראה אלא היה גם מאד טעים ועסיסי.

סטייק הסינטה המוזהב הוגש על קרש מעץ לצד שומר ותפוח אדמה שהוכנו אף הם בתנור הוגשו לצד פנכה של מלח גס ופלפל שחור גרוס.
הסטייק הותקן והוכן כהלכה, הגיע במידת עשייה מידיום, בשר אדום ועסיסי.

קינחנו בכנאפה במתיקות מעודנת. אהבתי שהסירופ מעל הכנאפה לא היה מתוק ומוגזם, זה בדיוק האיזון במתיקות אותו אני מחפשת. 

אל אסאדור
מתחם תחנת דלק דור אלון, ירכא | 04-7799355
מידי יום 9.00-00.00
קליק אחד ואתם/ן בעמוד הפייסבוק של המסעדה ElAsador SteakHouse

 

נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *