אגנס,בר שכונתי לחובבי המבורגרים מושחתים (ולא רק),מוזיקת גראנג' ובירות מהחבית

אגנס,בר שכונתי לחובבי המבורגרים מושחתים (ולא רק),מוזיקת גראנג' ובירות מהחבית

אגנס, הוא בר שכונתי בליבו של צפון אבן גבירול, בר שניחן באוכל טוב ומעניק חוויה קולינרית,מפתה ומסעירה לצד הבירה. לא מגישים באגנס צ'יפס בכוונה תחילה,בכדי לגרום לך להזמין מנות אחרות, מיוחדות וטובות יותר (נקודה מאד מעניינת). אל דאגה, את הצ'יפס תוכלו לפגוש כתוספת למנות העיקריות. הבר בעל מבחר עשיר של בירות מזיגה מהחבית (כ-16 במספר), בירה שנמזגת בשיטה מיוחדת למקום השומרת על איכות הבירה. ניתן להעיד בהחלט על מגוון מכובד של בירות פרמיום ובירות בוטיק ישראליות.ניתן לבחור לשבת בחוץ (ממש על הרחוב) על כסאות בר גבוהים מעץ או בשולחנות הקטנים בסמוך. סגנון המקום הכי בקז'ואל והכי משוחרר. ישנה אופציית ישיבה נוספת בתוך הבר באוירה אפלולית יותר ואינטימית. המוזיקה ברקע היתה מאד לטעמי, מוזיקת גראנג' (רוק מסיאטל מה90'S), בלוז וג'אז,הכי לא גלגל"צ במיין סטרים. הקהל הוא שכונתי מעורב ומשעה 20:30 נפתח הבר למטה בקומת המרתף באוירה סקסית יותר. את הבירות והקוקטיילים ניתן ואף רצוי ללוות עם מנות פתיחה מעולות שהולכות עם הדרינקים (ניתן להגיד שהן דורשות את זה) כמו הרינג, כרובית מטוגנת, פיש & צ'יפס, כריכי BLT וכריכים נוספים סופר מיוחדים כמו כריך אלוויס:בננה,בייקון וחמאת בוטנים, או האם & צ'יז ,המבורגרים שווים עם תוספות מושחתות מעל וגם סלט לאלו שמתעקשים (הצעה שלי בבקשה לא!)  פתחתי את הערב עם בירת ויינשטיפן ויטוס, בהירה וקלילה שנמזגה מאחד הברזים מתוך ה16.

לצד הבירה הזמנתי תחילה הרינג וזיתים: פרוסות הרינג ורוד ושמנמנן עם טבעות בצל סגול מעל וחיתוכי קולברי. ככה פשוט ככה טעים. כל המליחות בדג משוועת לבירה ,אין מושלם יותר מזה.

אני המשכתי עם בירת שפירא פייל אייל והתחלנו להזמין מנות פתיחה, הראשונה, קמבוטה,פרחי כרובית מטוגנים קלות, ירקות שורש טריים ואיולי בזיליקום. מנה ראשונה מצוינת עם כרובית מטוגנת פריכה,ירקות טריים ורעננים ליד ואיולי בזיליקום משגע בטעמו שהתביישתי כבר לבקש ממנו עוד ועוד מאחר ואותו רוטב המשיך ללוות את הצ'יפס שהוגש עם ההמבורגר בהמשך.

כשאני רואה פיש & צ'יפס בתפריט אני תמיד נוהגת להזמין כי זה הכי מזכיר לי ברים בחו"ל, בירה ודג מטוגן מה יכול להיות כבר רע ? זה זורק אותי למחוזות זרים וזכרונות טובים ואני חווה אותם מחדש כאן ועכשיו במרכז תל אביב (:  באגנסס בחרו בפילה ברבוניה בציפוי פריך, צ'יפס ורוטב לימון כבוש בצד.  הדג היה קריספי ואני התעקשתי גם פה להמשיך ולטבול ה-כ-ל עם איולי הבזילקום.

ונעבור למיין קורס המנה שלכבודה נתכנסו בבר הספיציפי הנ"ל , ההמבורגרים!
מאד מושחתים ומלאי תוספות מעניינות ובלתי קונבנציונליות כמו המבורגר קואנן הברברי, שמנת,פסטרמה מעושנת ומייפל או קוואגמייר (כן על שמו של הדמות באיש משפחה) מוצרלה,צ'יפס,בצל מקורמל, חלמון שמתפרץ וסלט קולסלאו מעל.  אני זכיתי לדגום את ההמבורגר החדש של המקום "שיקסע", קורנביף, גאודה וקולסלאו. המבורגר מ200 גרם בשר, קציצה עסיסית, אדומה ועזת טעמים עם קורנביף מעל וסלט קולסלאו, לגמרי אחד ההמבורגרים הטובים.

אני ממשיכה לשתות כמו ימאי בחופשה (: והשעה בקושי 20:00 בערב (הרי הגעתי לבר מיד לאחר העבודה) הפעם בחרתי בבירת נגב אמבר אייל, מדובר כמו כן בעוד בירה בהירה וכשמה כן היא בצבע אמבר. חברתי בחרה בהמבורגר אוZי, בורגר בסגנון אוסטרלי:עם אננס, סלק ובצל מקורמל. אתחיל ואומר לחובבי הז'אנר המתוק. שוב, הקציצה עסיסית ועזת טעמים,התוספות בסגנון האוסטרלי היו מעט מתוקות מדי בגלל הסלק והבצל המקורמל אז ביקשנו רצועות פלפל חריף שיאזן את הטעמים. עם ההמבורגרים קיבלנו רוטב טרנר בטעם מעושן למדי, רוטב מאד טעים וראוי ללוות את הצ'יפס ואת ההמבורגר וכל דבר למעשה.

לסיכום, אגנס הוא בר שכונתי בוייב צעיר עם מוזיקה מעולה, מבחר עשיר של בירות מהחבית, האוכל טעים ומושקע, הרבה מעבר למנות סטנדרטיות של עוד אדממה או טוסט (בבר אחר), השירות מחויך ומסוחבק והמחירים סבירים. המלצה שלי, להגיע כמוני מיד בסיום יום העבודה, לשתות איזו בירה אחת או 3 לחזור הביתה ולהשפך על הספה בסלון עם החתול עם חיוך מטופש על השפתיים.
היום שהיה.
היה טוב!

מדי ערב Happy Hour מ-17:00 – 20:00  * 1+1 על הבירות
תפריט לייט נייט משעה 01:00 ואילך, 1+1 על האגנס בר
(בורגר קלאסי של המקום,חסה,עגבניה, בצל ומלפפון כבוש)

אגנס בר

אבן גבירול 129

תל אביב

03-6427260

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *