תאוות בשרים במסעדת בית הצייד Hunter house בכפר ג'יש שבגליל

תאוות בשרים במסעדת בית הצייד Hunter house בכפר ג'יש שבגליל

מסעדת השף Hunter house (בית הצייד) של השף באשיר סלימאן מכפר ג'יש (גוש חלב) מביאה לכפר קונספט וניחוח של בית ציידים אמריקאי אותנטי ומציעה מגוון נתחי בשר משובחים מיושנים אשר נצליםמול עיני הסועדיםעל אש גלויה בגריל עצים הולנדי שיובא במיוחד אשר ממוקם במרכז המסעדה. מתוך הגריל השףמוציא את נתחי הבשר המשובחים ביותר שאפשר למצוא בצפון. מסעדת בית הצייד מאד שונהבנוף המסעדות הערביות באיזור,לא מדובר בעוד מנת חומוס ועוד 20 סלטים המוגשים על השולחן אלא שכאן מדובר על חוויה קרניבורית באווירה שלבקתת ציידים אמיתית. תפריט שמתבסס על נתחי בשרים גדולים משובחים שמגיעים מעגלות ומטופלים במקצועיות על ידי השף והבעלים באשיר סלימאן שיש לו 17 שנות ניסיון בתחום המסעדנות.

המסעדה אמנם מוגדרת "מסעדת שף" אבל אחרי שאכלתי בה ברור לי שזו מסעדת בשרים שכל תפריטה מושתת על תאוות הבשר. התפריט כוללסלטים טריים קלילים ורעננים שילכו טוב עם הבשר כמו: סלט בריאות-עשבי תיבול טריים,חמוציות, צנוברים ושקדים, סלט קפרזה וסלט פטוש. מנות ראשונות כמו ברוסקטה טרטר פילה עגל, קרפצי'ו סינטה עגל,נקניקיות צ'וריסוס תוצרת עצמית.במנות העיקריותנתחים מיוחדים כמו טומהוק,פרייב ריב,סטייק טיבון לצד פילה,אנטריקוט,סינטה,

,צלעות ושייטל ויש גם המבורגר 200 גרם עם צ'יפס אם תתעקשו לבחור דווקא בקציצה. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה: פירה, אנטי פסטי, צ'יפס, מג'דרה ותפו"א. יש גםאופציה לצמחוניים: אנטיפסטי,עלי גפן,חציל שלם,פילה דג אמנון,פילה סלמון,רביולי גבינה ופסטהפנה במבחר רטבים.

המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק בכניסה לכפר באווירה מיוחדת ולא שגרתית של בית ציידים כפרי. למבנה הכפרי תקרת עץ טבעי וכסאות ענקיים מעץ טבעי. קירותיו מעוטרים בפריטים השאולים מעולם הציד: ראש צבי (מלאכותי),רובי ציד, כובעי ציד,משקפת,עורות חיות ועוד

על השולחן הונחה קערה עם בוטני אדמה טבעיים שלמים בתוך תרמילם שהסועדים מוזמנים להשליך את קליפתם לרצפה ולראייה כל הרצפה מלאה בקליפות הבוטנים.אגדה עממית מספרת שקליפות בוטנים מתחת לרגליים הן סימן למזל טוב.

כל הבשר המוגש במסעדה הוא בשר עגלות המטופל בידיו המיומנות של באשיר כאשר הוא מיישן את הנתחים במקרר יישון הנמצא גם הוא בלב המסעדה וגלוי לסועדים. בחצר שבחוץ ניצבת גם מעשנה שבעזרתה הוא מעשן נתחים נבחרים. רצוי לציין שמחירן של מנות הבשר נמוך ביחסית למסעדות איכותיות אחרות למשל במרכז הארץ, המחיר פה נע בין 30 ל-40שקלים למאה גרם. פתחנו את הארוחה עם ערק שהם מכינים במקום שהוא די חזק מבחינת אלכוהול,טעים ומשכר. לאחר בירור הבנתי שגם אפשר לקנות בקבוק שלם שהם מכינים ב-80 ש"ח.

לאחר עיון בתפריט החלטנו לקחת 2 מנות ראשונות,האחת ברוסקטה טרטר פילה עגל,חתיכות עסיסיות של בשר עגל טרי מתובלות טוב עם פרמז'ן שגורד מעל וסלט ערבי קצוץגדול ומרענן שהכיל מלפפונים,עגבניות,בצלירוק,צנוברים קלויים שהעניקו קראנצ'יות למנה,גרגירי חומוס מבושלים שהיו נימוכים ונמסו בפהבתיבול של שמן זית איכותי,מלח,פלפל הרבה לימון וטחינה מצויינת שנמזגה מעל הכל.לדעתי היו שם עוד עשבי תיבול שאולי זיהיתי נכון כמו כוסברה ונענע.

אחרי שהרגענו את הקיבה עם הסלט הערבי שהיה די גדול ומזין התפנינו למנות העיקריות שלשם כך התכנסו במסעדת הבשרים המופלאה הזו. כמאמר השיר של פאולה קול?Where have all the cowboys goneאז מצאתי לי את הקאבוי שלי בכפר ג'יש הלא הוא שף באשיר סלימאן כאשר כובע בוקרים גדול מעטר את ראשו ניצב ליד גריל עצים הולנדי אדיר שעליו הוא צרב את הנתחים והירקות הנלווים על אש גלויה מול עיניי המשתאות. אני הזמנתי צלעות טלה כי זו החולשה שלי, בשר כבש וטלה כמה שיותר שומני ועז טעם טוב יותר בעיני. חברי הזמין 450 גרם פורטר האוס על העצם. ניתן היה לשמוע את רחשי צליית נתחי הבשר הטריים והעסיסיים דבר שהוסיף להתרגשות קלה לפני הבאות במן צליל סקסי במיוחד.

התפריט מציע נתחי בשר מיוחדים כמו טומהוק,פרייב ריב, פורטהאוס או סטייק טיבון וכן נתחים רגילים כמו פילה,אנטריקוט, סינטה ושייטל שיושנו כחודש בטמפרטורה מבוקרת בין 0-2 מעלות במקרר יישון המוצג בכניסה למסעדה כך שהסועד יוכל לבחור את הנתח המתאים לו ביותר. כל נתחי הבשר של מסעדת "בית הצייד" מגיעים מגידולים מקומיים מבשר עגלות וצלויים על גריל פחמים. חברי כאמור בחר בפורטר האוס במשקל 450 גרם על העצם שתומחר כ-30 ש"ח ל-100 גרם. זהו נתח המורכב משני נתחים שונים: פילה וסינטה,נתח מדהים לקרניבורים חובבי בשר המשלב שני מרקמי בשר שונים אשר יוצרים חגיגה של טעמים. על מגש מעץ קיבלנו סטייק עסיסי במידת עשייה מידיום מושלמת המעידה על מקצוענות השף. נתח שיושן היטב,הוגש עסיסי,מלא מיצים וטעמים. נהננו מבשר רך שמתמסר לכל ביס בפה. ירקות קלויים בדמות תפוחי אדמה ופלפלים הוגשו לצד המנה.

אני כאמור "חולה" על בשר כבש וטלה אז הזמנתי צלעות טלה נפלאות שרק מכתיבה עליהן אני נזכרת בתאווה גדולה. הצלעות הוגשו מעל נתח הפורטרהאוס,צלעות טלה עסיסיות בשרם רך ועז טעם ובעל סימני וטעמי חריכת גריל פחמים. הבשר תובל במלח גס ופלפל שחור גרוס,ככה פשוט כ"כ מושלם ! כל ביס עשיר בטעמים פשוט תאווה לחיך,תענוג אמיתי , אני התמוגגתי ומאז אני רוצה לחזור שוב למסעדה.

בנוסף התענגו עלכבד אווזשנצלה על הגריל והיה רך כחמאה והוגש עם שום קונפי במתקתקות עדינה מעל. מילים יחווירו לעומת הטעמים בפה -הרי שכבד אווז הוא מאכל האלים !

בתפריט הקינוחים תמצאו קינוחים מקומיים כמוכנאפה מוכרת,קונטיסה,עוגת שוקולד,קוקוס ופיסטוק בחלב מרוכז,קרם ברולה וליאלי אל ביירות. אנחנו בחרנו בעוגת ליאלי אל ביירות- עוגת שכבות של של פודינג סולת וקרם שמנת במרקם שמנתי עשיר וטעים. סיום מהנה וטעים לארוחה מושלמת !

לסיכום,המלצה רותחת על מסעדת "בית הצייד",ארוחה עשירה בבשר משובח ותאווה בכפר ג'יש באווירה כפרית בסגנון בקתת ציידים אותנטית כאשר צליית הבשר היא על אש גלויה על גריל פחמים מול עיני הסועדים. מסעדה מומלצת לקריניבורים שרוצים להתענג על נתחי בשר טובים בצלייה מושלמת.

מסעדת hunter house (בית הצייד)

בכניסה לכפר גי'ש (גוש חלב) ליד בניין המועצה וסמוך לנקודת המשטרה.

04-8722708

052-6621001

פתוח א'-שבת 12:00-23:00

לינק לאתר:http://hunterhouse.rest.co.il/

נגישות לכיסאות גלגלים.

לא כשר.

תגובה 1

comments user
נועה קציר

נראה מדהים! תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *